Ekipa

Pozdravljena, draga podjetnica!

Hvaležna sem, da se ti lahko predstavim. Upam, da te je moja spletna stran navdušila tako, kot mene in verjamem, da se tukaj počutiš skoraj tako, kot v moji družbi. No, to je vsaj bil moj cilj, ki sem ga imela v glavi ves čas, ko sem izdelovala svojo lastno spletno stran. In to je moj temeljni cilj tudi, ko izdelujem spletne strani za stranke (upam, da kmalu tudi tebi dam krila do uspeha na spletu).

A veš, tole je že moja tretja spletna stran! In ravno skozi svoj proces izgradnje te TA PRAVE spletne strani sem prišla do ključnih spoznanj, s katerimi lahko sedaj tebe popeljem do spletne strani, na katerih se obiskovalci počutijo skoraj tako, kot, da bi bili osebno s tabo!

Drugače imam s predstavitvijo kar nekaj težav. Veš, nikoli ne vem kaj naj povem, kaj naj govorim, če pa imam tooooliiko za povedati. Pa bom šla po "klasični" poti, čeprav priznam, da nisem nič kaj klasična (če me slučajno spremljaš tudi na socialnih omrežjih ti je pa to že itak znano).

Sem Nataša Kukovič, srečno poročena mamica 2 otrok, diplomirana ekonomistka in rojena podjetnica. O podjetništvu sanjam že od majhnega. Še vedno se spomnim, kako sem ves čas govorila: "Jaz bom direktorica".

In čisto zares sem ... Samo ne vem še, komu. Sama sebi mogoče? Haha :D.

Ja, zelo rada se pošalim na svoj račun, malo manj smisla za humor pa imam sicer. Nekako mi nikoli niso uspevali vici, skeči, ... Vedno so mi govorili, da sem čisto preresna. Mogoče res, ampak saj ne moremo biti vsi rojeni šaljivci, kajne?

Smisel - razlog, zaradi katerega zjutraj dvignem rit.

Zase rada rečem, da sem sposobna vsega, kar se odločim. Priznam pa tudi, da se težko karkoli odločim. Mogoče je za tem to, da sem res hud "ziheraš" in da v nič ne grem s pomanjkljivim smislom. Za vsem mora biti nek razlog, nek smisel. Brez pravega razloga, iskreno, niti zjutraj ne bi vstala iz postelje. Ampak motivacije mi nikakor ne predstavlja nič, povezano s povprečnim življenjem ali vsakdanjikom. 

To zaradi česar zjutraj "dvignem rit", in to z velikim veseljem, je to, da me skozi dan čakajo novi kontakti, nova znanja, novi zanimivi dogodki. 

To leti tako na osebno, kot poslovno področje. Vedno skrbim, da je življenje pestro, da ne padem v rutino. Jaz ne pospravljam po urniku, ničesar ne delam po urniku, ampak sledim svojim energijam, ki me usmerjajo. In moram reči, da sem šele s tem odnosom dosegla, da je vse moje delo opravljeno pravočasno in kvalitetno.
Seveda, bil je tudi čas, ko temu ni bilo tako. Bila sem tipična Slovenka, ki sledi nekim stereotipom in tradicijam. Družina do 30.-ega leta, potem hiša, kariera pa koga briga. Saj sem ženska, špohert mi prav lepo paše. Ampak v resnici tega nikoli nisem čutila za "svoje". Ker sem se ujela v vrtinec povprečnega slovenskega življenja sem v nekem skrajnem trenutku pristala celo na antidepresivih. Ja, nihče, ki me pozna, ne bi rekel, da se mi je kdaj zgodilo kaj takega.

Vseeno to vidim kot nekaj, do česar je moralo priti, da sem sedaj, kjer sem. Iz črnega brezna sem se potegnila popolnoma sama, takrat nisem imela pri tem nobene podpore, ljudi, ki bi mi pri tem pomagali, ki bi mi sploh verjeli, da nisem srečna. Ker na zunaj sem skupaj s svojo družino živela pravljično življenje. Se je tudi tebi to zgodilo, da te je potisnilo na samostojno podjetniško pot?

 A kdo je poklican za to, da nam odreja, kaj sreča sploh je?
Pomanjkanje podpore pri mojih sanjah pa me ni ustavilo. Jaz temu rečem, da sem bila kot feniks, ki je vstal iz pepela in se preporodil.

Tako sem v najhujših časih za gospodarstvo, ko ni bilo nobenih dobrih obetov, odprla poročni salon. Odprla sem ga 2.3.2020 in to je bil začetek moje podjetniške poti. Kako sem prišla ravno do poročnega salona, ki mi ga ne bi nikoli v življenju nihče pripisal je čisto druga zgodba, ki jo z veseljem delim s tabo v pogovoru ob kavici, tebi pa mislim, da je bolj pomembno, kako sem potem iz tega prišla na tako zelo drugačen posel, kot je izdelava spletnih strani.

Za uspeh potrebuješ le samo sebe!

Kot verjetno razumeš sem poročni salon imela odprt ravno 2 tedna, preden so mi ga zaradi koronavirusa zaprli. Jaz pa sem sicer odličen krizni manager in v trenutku, ko se je to zgodilo, sem začela brskati po vsem svojem znanju in začela razmišljati, kaj od tega lahko monetiziram. Med svojim res širokim znanjem sem prišla do tega, da bi lahko komu urejala socialna omrežja, mogoče bila kakšen web-asistent (ki ga imam zdaj sama - ful priporočam, če se izgubljaš v nekem odvečnem delu), med drugim pa sem se tudi spomnila svojega pradavnega, starega, malo pod zemljo zakopanega znanja - izdelave spletnih strani. Mislim, da je bilo v obdobju med 15 in 20 leti starosti, ko sem se tega čisto naključno naučila in se s tem malo ukvarjala. Naredila sem par hišnih projektov in poskušala katerega od njih sedaj najti. In seveda, nič od tistega ni več obstajalo.

Ob tem spoznanju, priznam, sem kar malo obupala, potisnila to na stran, ker enostavno nisem verjela, da bom brez vsake pametne reference sploh dobila kakšno stranko. In začela sem delati vse ostalo, na področju spletnih strani pa sem se odločila le, da popolnoma prenovim spletno stran, ki sem jo dobila od odkupu blagovne znamke Skoraj poročena (poročni salon, ki ga kmalu več ne bo, je v opuščanju). 

V življenju vedno delajmo, kar obvladamo - vendar včasih šele v zrelih letih odkrijemo svoje resnično poslanstvo.

Bolj kot sem se s tisto spletno stranjo ukvarjala, bolj se je začelo moje veselje do izdelave spletnih strani prebujati. In sama nad sabo sem bila presenečena, kako hitro sem se vsega spomnila, kako hitro sem dojela in sprejela vse spremembe, do katerih je na tem tehnološkem področju v zadnjih 10 letih prišlo (in verjemi, skoraj nič več ni enako, kot je bilo). Za računalnikom sem preždela po 12 ur dnevno in prenavljala spletno stran, zraven pa sem si še izdelovala spletno stran za tiste storitve, ki sem se jih odločila ponujati v kriznem času. Še vedno je takrat bila moja prva misel dobro zagnati poročni salon, ko bo mogoče. Do enega dne, ko me je čisto mimogrede prešinilo: 

"Pa to je to, kar lahko delam, da zaslužim, to obvladam in to me veseli". 
Ugotovila sem, da to obvladam veliko bolj, kot vse ostalo, kar sem se odločila ponujati. Tako sem se vpisala še na par tečajev, bolj za osvežitev in nadgradnjo znanja, ki sem jih čez poletje 2020 naredila in jeseni je nastal Intelectum. Seveda ne v taki obliki, kot je sedaj.

Čisto po naključju (ali pa mi je to poslalo vesolje) sem na podlagi 1 same objave na Facebooku dobila v izdelavo kar 3 spletne strani, kar je izstrelilo moj posel. Stranke so bile super zadovoljne (še vedno so pod mojim okriljem) in to je bila tista potrditev, ki sem jo potrebovala, da sem resnično začela verjeti, da s tem lahko upem. 

Zelo hitro pa sem prišla tudi do spoznanja, da je konkurenca brutalna in da bom nekaj morala delati drugače na tem področju. Da bom izstopala iz konkurence. Spoznala sem, da o marketingu nimam pojma in spet, čisto po naključju (ali pa je le vesolje), sem naletela na čudovito uspešno podjetnico s srcem Saro Hrovatič (tudi njena spletna stran je moje delo). Ona je coachinja, strokovnjakinja za izgradnjo osebnega branda. Po daljšem pogovoru sva ugotovili, da je to to, kar potrebujem in vpisala sem se na njen 1-letni skupinski coaching program Creativity Junkie Thrive, ki me je dobesedno IZSTRELIL med zvezde na področju izdelave spletnih strani. Tudi ona je zaslužna za moj sedanji uspeh, čeprav ona vedno skromno pravi: "to si vse ti" To si imela ti v sebi, jaz sem to samo izbezala na plano". In res je. 

To sem imela v sebi in sedaj verjamem, da to imamo v sebi vsi, včasih se to le skrije nekje globoko v naši podzavesti.

Z njo sem resnično odkrila svoje poslanstvo, vizijo in način, na katerega želim delati. Vrednote, ki jih želim zastopati na svoji podjetniški poti. In ugotovila sem, da imam 2 poslanstvi:

  • Promocija Sr(e)čnega podjetništva,
  • Promocija ženskega podjetništva.

S tem se je tudi meni izkristalizirala moja idealna stranka: ti, podjetnica, sicer čisto normalna ženska, ki pa želiš v življenju še veliko doseči, na Zemlji po odhodu pustiti pečat v življenjih svojih otrok in drugih ljudi, ki želiš to narediti s srcem - na pošten, transparenten in srčen način. Nič kaj tipično podjetniško, kajne?

Sr(e)čno žensko podjetništvo  - Pot do uspeha v prihodnosti?

Kaj pa ti? Si že našla svoje poslanstvo?

Če si ga, ti resnično čestitam! Podjetništvo je najboljša odločitev, ki si jo lahko sprejela, saj je edina pot, na kateri lahko narediš iz sebe točno to, kar želiš, meja pa je nebo!
Če svoje poslanstvo že imaš, nimaš pa mesta, kjer bi ga organizirano in profesionalno, pa vseeno toplo in srčno predstavila, sem ti na voljo za tvoja vprašanja glede izdelave spletne strani. 
Vizitka

Nataša Kukovič s.p.

Prodaja in intelektualne storitve

Pohorska cesta 2

2317 Oplotnica

Davčna št.: 21965145

Delovni čas
Telefonska podpora: Pon - Pet: 8:00 - 15:00
Podpora po e-pošti (nujni primeri): Vsak dan (tudi med vikendom): 6:00-22:00
Osebni obisk: Po predhodnem dogovoru.
O meni ...
Tvoji spletni podobi dam krila, s katerimi lahko poletiš do svojega cilja na spletu v svojem tempu. V proces izdelave spletne strani vnesem lahkotnost in zmanjšujem stres. Vodi me sr(e)čno podjetništvo in podpiram žensko podjetništvo.
Prijava na novice
Vse pravice pridržane: © Nataša Kukovič s.p., Prodaja in intelektualne storitve
Top envelopesmartphone