5 sestavin preproste spletne strani

Spletna stran za podjetje Korez Sorting Group je nastala zelo hitro, saj ne vsebuje balasta v obliki številnih funkcionalnosti ali neobičajnih postavk dizajna.
korez-sorting-group-portfolio-natasa-kukovic
  Ogled spletne strani v živo
  "Nataša je kot neki posrednik med zahtevnim znanjem iz njenega področja in nami, navadnimi smrtniki, ki o vsem tem nimamo pojma. Čeprav sem prej sodelovala že s kar nekaj izdelovalci spletnih strani, je bila ona edina, ki sem jo dejansko razumela, kaj govori. No, ona je pa razumela mene tak dobro, da sva stran postavili v enem mesecu. Zdaj tudi redno skrbi za spletno stran, da je vse ok in moram reči, da po lepem času še vedno vse deluje, kot mora."
  Direktorica, Korez Sorting Group
  5 sestavin preproste spletne strani je nastalo na podlagi manjšega projekta v Decembru leta 2020. Za podjetje sem po želji naročnika izdelala resnično preprosto spletno stran, brez odvečnega balasta, pa vendar z vsem, kar je potrebno, da je spletna stran učinkovita pri svoji predstavitvi. Za Korez Sorting Group je nastala majhna, a zelo zanimiva spletna stran v temni temi. Kljub temu, da ne ponuja nobenih posebnih rešitev in funkcionalnosti, je izjemno učinkovita. Z delom na tej spletni strani sem prišla do seznama 5 ključnih sestavin za učinkovito spletno stran:
  Jasna navigacija,
  kratka in jedrnata vsebina,
  preprost dizajn,
  enostavna spletna trgovina in 
  vsebinsko bogata, udarna noga.

  5 sestavin preproste spletne strani - Jasna navigacija

  Prva stvar, ki jo obiskovalec spletne strani vidi je odkrita navigacija. Glavna prednost take menijske vrstice je v tem, da ni nič skrito. Obiskovalec spletne strani tako takoj ve, kaj lahko na spletni strani najde. To pa je ključni faktor, ki odloča, ali si bo obiskovalec vzel čas in si spletno stran podrobneje ogledal. 
  jasna-navigacija-korez-sorting-group-natasa-kukovic

  Kratka in jedrnata vsebina

  Opisi posameznih razdelkov na spletni strani so izredno kratki. oblikovani so tako, da le povedo bistvo. Ker je ta spletna stran namenjena izključno temu, da jo v poslovni korespondenci podjetje uporablja za predstavitev podjetja, je to seveda primerno. V primerih, ko s svojo spletno stranjo ali trgovino ciljaš na manj specifične in manj določene skupine ljudi, se ti to seveda verjetno ne bi obneslo. Korez Sorting Group posluje zgolj s podjetji, naročnik pa se je že v začetku zavedal pomena časa za njihove stranke.

  Kot že tolikokrat - kaj je primerno v tvojem primeru ni nujno primerno tudi v drugem. Spletna stran mora biti namreč prilagojena izključno tebi in tvoji idealni stranki.

  Preprost dizajn

  Skozi celotno stran je uporabljeno zelo malo ali skoraj nič posebnosti. Rezultat tega je čista, jasna, korektna spletna stran, ki obiskovalca v ničemer ne zmoti. Ob začetku projekta smo se takoj strinjali, da je že izbira črne barve dovolj posebna, da druge animacije in razne kričeče posebnosti niso potrebne. Čeprav je takšna preprostost bolj izjema kot pravilo, pogosto apeliram na stranke, naj razmišljajo o minimalističnem dizajnu, kjer izberejo le 1 posebnost, ki se ponavlja povsod po strani. V tem primeru je to črna barva, pri tebi bo pa to mogoče uporaba posebnih tekstovnih poudarkov med besedilom. Ko me pokličeš bova skupaj ugotovili, kakšna posebnost je primerna zate. 

  Enostavna spletna trgovina

  Spletna trgovina je tisto, kar ceno izdelave spletne strani, ko gre za prodajo preko nje, najbolj podraži. V primeru spletne strani za tega naročnika je bilo pomembno le, da se v najbolj osnovni obliki prikažejo izdelki in, da se omogoči ogled in morebiten nakup. 

  V tem primeru, ko prodaja preko spletne trgovine sicer ni pomemben vir zaslužka in je namenjena bolj ogledu, kot kaj drugega, je to popolnoma smiselno. V kolikor pa želiš spletno trgovino, ki bo prodajala sama zase, pa to seveda ne bo zadostovalo. 

  Vsebinsko in oblikovno bogata noga

  Noga na spletni strani Storitve-korez.si je šolski primer odlične uporabe noge. Tam so namreč prav vsi podatki, ki jih obiskovalec spletne strani potrebuje, da naredi konverzijo. 
  5 sestavin preproste spletne strani seveda ne predstavlja vsega, iz česar je sestavljena odlična spletna stran. K izdelavi je potrebno pristopiti premišljeno in tako, da spletna stran vsebuje vse tisto, kar je zate pomembno. 

  V članku "Ključne sestavine spletne strani" lahko prebereš več o tem, od kod lahko izhajaš, ko se odločaš za izdelavo spletne strani. 

  Če bi tudi ti rada, da ti izdelam spletno stran, ki bo navdušila tebe in tvoje stranke, klikni na gumb spodaj in se poveži z mano!
  Mogoče te zanima tudi ...

  Ali ti je prispevek pomagal? Kako?

  Dodaj odgovor

  Vizitka

  Nataša Kukovič s.p.

  Prodaja in intelektualne storitve

  Pohorska cesta 2

  2317 Oplotnica

  Davčna št.: 21965145

  Delovni čas
  Telefonska podpora: Pon - Pet: 8:00 - 15:00
  Podpora po e-pošti (nujni primeri): Vsak dan (tudi med vikendom): 6:00-22:00
  Osebni obisk: Po predhodnem dogovoru.
  O meni ...
  Tvoji spletni podobi dam krila, s katerimi lahko poletiš do svojega cilja na spletu v svojem tempu. V proces izdelave spletne strani vnesem lahkotnost in zmanjšujem stres. Vodi me sr(e)čno podjetništvo in podpiram žensko podjetništvo.
  Vse pravice pridržane: © Nataša Kukovič s.p., Prodaja in intelektualne storitve
  Top envelopepushpinsmartphone